Η συνταγή για Χταπόδι Ξυδάτο είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα μοναδικό! Δεν χρειάζονται πολλά υλικά αλλά μόνο λίγα απλά βήματα και αυτός ο μεζές με χταπόδι θα είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Συνταγή για Χταπόδι Ξυδάτο
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
1 μικρό χταπόδι 800-1000 γρ
ελαιόλαδο
λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση Συνταγής
Συνήθως τι χταπόδι το βράζουμε στο ζουμί του για να κρατήσει όλη τη γεύση του. Στην συγκεκριμένη όμως συνταγή, επειδή θέλουμε να γίνει πιο μαλακό, το βράζουμε σε νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το σκεπάζουμε με νερό.
Προσθέτουμε το φύλλο της δάφνης και το βράζουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Τσιμπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει μαγειρευτεί και αν έχει μαλακώσει και στη συνέχεια το σουρώνουμε.
Το καθαρίζουμε από το στόμα και τα μάτια του και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα δοχείο και το καλύπτουμε με ελαιόλαδο και ξύδι σε αναλογία ένα προς ένα.
Διατηρούμε το χταπόδι ξυδάτο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες και το σερβίρουμε χωρίς ζέσταμα.