Με αυτή τη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Μπαχαρικά το σπίτι θα γεμίσει αρώματα και θα μυρίσει Χριστούγεννα. Μαζί και όλη η γειτονιά!
Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ συνδυάζονται μαγικά μαζί με το Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια και δίνουν ένα γιορτινό κέικ, κατάλληλο για τα απογεύματα των εορτών. Συνοδεύεται δε τέλεια μαζί με τσάι ή ζέστη σοκολάτα!
Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Μπαχαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 10+
Υλικά Συνταγής
125 γρ βούτυρο
150 ml γάλα πλήρες
1,5 κτγ Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια
220 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1/3 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
1 κτγ κανέλα σε σκόνη
1/3 κτγ γαρύφαλλο σε σκόνη
1/4 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1/3 κτγ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Επιπλέον βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε μετά το βούτυρο αγαλάδος για να λιώσει και μαζί το Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα για το Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Μπαχαρικά και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
Τέλος, βουτυρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ 22×8 εκατοστών και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Tip: προσωπικά προτιμώ το Κέικ με Μπαχαρικά πιο χαμηλό και με λιγότερη «ψίχα» οπότε χρησιμοποιώ μεγαλύτερη φόρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στρογγυλή φόρμα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το τρυπήσουμε.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!