Αυτή η συνταγή για Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι είναι ιδανική για να την απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πλούσια σε αρώματα αλλά και θρεπτικά στοιχεία από το γιαούρτι Complet της ΔΕΛΤΑ, τα λαχανικά και το αβοκάντο.
Μπορείτε να τα σερβίρετε έτοιμα ή να αφήσετε τους καλεσμένους σας να τα φτιάξουν μόνοι τους σερβίροντας τους τα υλικά χωριστά.
Συνταγή για Τάκος με Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
650 γρ μπουτάκια κοτόπουλου χωρις κόκκαλο
2 γιαούρτια ΔΕΛΤΑ Complet 2%
μικρές τορτίγιες
1 αβοκάντο
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 λάιμ
2 κτς ελαιόλαδο
1 κτγ γλυκιά πάπρικα
1 κτγ κουρκουμά σε σκόνη
1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
1/2 κτγ θυμάρι
1/4 κτγ πιπέρι καγιέν
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
λαίμ
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο γιαούρτι για 30 λεπτά και προχωράμε με τις υπόλοιπες παρασκευές.
Σε έναν πολυκόφτη μούλτι προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ, 200 γρ γιαούρτι, λίγο αλάτι και προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο.
Χτυπάμε τα υλικά της σως καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα αβοκάντο.
Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές του.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Εναλλακτικά σωτάρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 10 λεπτά περίπου.
Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε κάθε τορτίγια λίγο γιαούρτι, τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο σε κομμάτια, λίγη σαλάτα, φύλλα από κόλιανδρο και λίγη κρέμα αβοκάντο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!