Αυτή η συνταγή για Σούπα Ράμεν με Κοτόπουλο και Μαριναρισμένο Αυγό είναι πολύ εύκολη και μπορείτε και εσείς να τα την ετοιμάσετε στο σπίτι ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Η βάση της σούπας Ράμεν είναι το Τάρε (Ramen Tare) που αποτελεί ουσιαστικά το καρύκευμα της σούπας και είναι αυτό που καθορίζει τη γεύση της.
Σημαντικό συστατικό του αποτελεί το mirin που δίνει μία απαλή γλυκύτητα στο ramen και φυσικά η σόγια.
Αν θέλετε να ετοιμάσετε εναλλακτικές σούπες Ράμεν μπορείτε να αρωματίσετε το Τάρε με σκόρδο, αστεροειδή γλυκάνισο, dashi, sake ή μίσο.
Συνταγή για Σούπα Ράμεν με Κοτόπουλο και Μαριναρισμένο Αυγό
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το ramen tare:
1,5 κτς mirin
3 κτς σόγια
3 κτγ καστανή ζάχαρη
1 κτγ ξύδι ρυζιού
Υπόλοιπα υλικά για το ράμεν:
3 μερίδες noodles ρυζιού των 75-80 γρ
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
6 φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
3 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Λίγο σουσάμι
Υλικά για το μαριναρισμένο αυγό για ramen:
3 μεγάλα αυγά
60 ml σόγια
60 ml mirin
Εκτέλεση Συνταγής
Συνταγή για μαριναρισμένα αυγά για Ράμεν
Ξεκινάμε με τον προετοιμασία των μαριναρισμένων αυγών γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μία μικρή κατσαρόλα, έτσι ώστε να καλύπτονται τα αυγά.
Πριν προσθέσουμε τα αυγά στο βραστό νερό τα ζεσταίνουμε σε ζεστό τρεχούμενο νερό στη βρύση για μισό λεπτό ώστε να μην σπάσουν.
Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία για να μην έχουμε έντονη βρασμό, προσθέτουμε τα αυγά με μία κουτάλα και βράζουμε για 6,5 λεπτά ακριβώς για να διατηρηθούν μελάτα.
Μετά τα βάζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός τους.
Μόλις κρυώσουν τα αυγά τα καθαρίζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με τη σόγια και το μιρίν.
Μαρινάρουμε τα αυγά για το ramen για 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο ή ιδανικά για 4 ώρες για πιο έντονο αποτέλεσμα.
Κατά διαστήματα τα γυρνάμε με ένα κουτάλι για να μαριναριστούν σωστά.
Προετοιμασία του ramen tare
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το mirin, τη σόγια, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει ελαφρά το Τάρε.
Προετοιμασία του κοτόπουλου
Προσθέτουμε στο κοτόπουλο λίγο αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία για 10-15 λεπτά συνολικά.
Μετά τα πρώτα 5 λεπτά γυρνάμε το κοτόπουλο για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και το αλείφουμε με ένα πινέλο με τη σάλτσα σόγιας (tare) που έχουμε ετοιμάσει.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο αλείφοντας το 1-2 φορές ακόμη μέχρι να καραμελώσει και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε το καραμελωμένο κοτόπουλο από το τηγάνι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Προετοιμασία του ramen
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο μαζί με το φρέσκο τζίντζερ και το ramen tare.
Πριν σερβίρουμε τη σούπα ράμεν προσθέτουμε στο ζωμό τα μανιτάρια σιτάκε καθώς θέλουν μόνο 2 λεπτά μαγείρεμα.
Tip: αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα σιτάκε τότε τα μουσκεύουμε σε λίγο ζεστό νερό για 15 λεπτά και στο τέλος τα προσθέτουμε στο ζωμό μαζί με το ζουμί τους.
Παράλληλα βράζουμε τα noodles σε νερό για 3 λεπτά ή όσο γράφει ο παραγωγός στη συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε την καυτερή πιπεριά σε λεπτές φέτες.
Σε 3 βαθιά πιάτα χωρίζουμε τα νουντλς και προσθέτουμε από πάνω τον ζεστό ζωμό του ramen.
Σε κάθε ένα ramen προσθέτουμε μία μερίδα από το κοτόπουλο σε φέτες, ένα αυγό κομμένο στη μέση, λίγο κόλιανδρο, φέτες από το τσίλι, δύο μανιτάρια σιτάκε και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε ζεστή τη Σούπα Ράμεν με Κοτόπουλο και Μαριναρισμένο Αυγό και προσθέτουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!