Αυτός ο Σολομός ποσέ σε πράσινο τσάι είναι πολύ ελαφρύς αλλά με πολύ ξεχωριστό και φίνο άρωμα.
Στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι στα ψάρια ποσέ αλλά μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα ενθουσιαστείτε!
Συνταγή για Σολομό Ποσέ σε Πράσινο Τσάι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 1-2
Υλικά Συνταγής
200 γρ φρέσκο φιλέτο σολομού
1 κλωναράκι σέλερι
1 ραπανάκι
3 φακελάκια πράσινο τσάι
1 κυβάκι ενός εκατοστού φρέσκο τζίντζερ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε 1 λίτρο νερό και το αδειάζουμε σε μια κανάτα μαζί με τα φακελάκια από το πράσινο τσάι και περιμένουμε 5-6 λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί το τσάι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το μισό πράσινο τσάι, το κομμάτι του τζίντζερ και τοποθετούμε με προσοχή το φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω.
Συμπληρώνουμε με λίγο επιπλέον τσάι μέχρι να καλυφθεί ίσα ίσα το φιλέτο του σολομού για να μαγειρευτεί σωστά.
Διατηρούμε το υπόλοιπο τσάι ζεστό για το σερβίρισμα.
Μαγειρεύουμε το σολομό ποσέ σε μέτρια θερμοκρασία για 8 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε με μια μεγάλη σπάτουλα το σολομό από το τηγάνι, αφαιρούμε τη πέτσα του και τον χοντροκόβουμε με το χέρι.
Προσθέτουμε στο σολομό λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τα κομμάτια από το σέλερι και τα ραπανάκια, από πάνω τους τα κομμάτια του σολομού και προσθέτουμε επιπλέον ζεστό πράσινο τσάι.
Ο Σολομός Ποσέ σε Πράσινο Τσάι είναι έτοιμος για σερβίρισμα και μπορούμε να τον διατηρήσουμε 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!