Αυτά τα Soft Cookies με Λευκή Σοκολάτα και Cranberries είναι ιδανικά για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.
Η γλύκα της λευκής σοκολάτας με την οξύτητα από τα cranberries αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό και αν τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε όλο τον χρόνο!
Συνταγή για Soft Cookies με Λευκή Σοκολάτα και Cranberries
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 20-30
Υλικά Συνταγής
250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ λευκή ζάχαρη
150 γρ καστανή ζάχαρη
350 γρ αλεύρι γτχ
185 γρ αποξηραμένα cranberries
120 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
2 μεγάλα αυγά
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
1κτγ αλάτι
1 κτγ σόδα σε σκόνη
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό δυνατά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα και τα προσθέτουμε και αυτά στον κάδο σε δύο δόσεις.
Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά για τα soft cookies.
Στο τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερι και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κουτάλι για τη δοσολογία και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια από ζύμη σε δόσεις σε ένα μεγάλο ταψί με του φούρνου με λαδόκολλα.
Θα πρέπει τα μπαλάκια να έχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα, αλλά να μην στεγνώσουν τελείως.
Για μεγάλα, ατομικά Soft Cookies με Λευκή Σοκολάτα και Cranberries χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές για κάθε μπαλάκι ζύμης και αφήνουμε 7-8 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Αφήνουμε τα cookies λευκής σοκολάτας να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά τα δοκιμάζουμε.
Μόλις κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε για λίγες μέρες σε ένα σκεύος με καπάκι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!