Αυτή η συνταγή για Ριζότο Μανιταριών με Χρυσές Τρομπέτες και Πορτσίνι είναι από τις αγαπημένες μου και την φτιάχνω κάθε φορά που βρίσκω φρέσκες χρυσές τρομπέτες στην αγορά.
Οι χρυσές τρομπέτες είναι ενα φίνο και ιδιαίτερο μανιτάρι, με έντονη οσμή φρούτων, γλυκιά και απαλή γεύση οπότε χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των υπόλοιπων υλικών της συνταγής για να μην τις επικαλύψουμε.
Συνταγή για Ριζότο Μανιταριών με Χρυσές Τρομπέτες και Πορτσίνι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ ρύζι αρμπόριο
1000 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κτς ελαιόλαδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
150 ml λευκό κρασί
70 γρ βούτυρο σε κύβους
100 γρ παρμεζάνα Reggiano
300 γρ μανιτάρια χρυσές τρομπέτες
30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
500 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε τα 500 ml από το νερό και μόλις βράσει το προσθέτουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα αποξηραμένα μανιτάρια porcini και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Παράλληλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια μικρή κατσαρόλα και τον διατηρούμε ζεστό για το ριζότο με τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθεί αλλά χωρίς να πάρει έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι για το ριζότο και σοτάρουμε για επιπλέον 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε στη συνέχεια στο τηγάνι το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι μαζί με τον ζωμό τους, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χρυσές τρομπέτες μαζί με λίγο ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σταδιακά και σε μικρές δόσεις προσθέτουμε ζωμό για τα επόμενα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ριζότο των μανιταριών αλλά να κρατάει και να είναι al dente.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζουμερό και χυλωμένο ριζότο μανιταριών.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστό το ριζότο μανιταριών με χρυσές τρομπέτες και πορτσίνι και προσθέτουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!