Η κινόα έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία και θεωρείτε η βασίλισσα των υπερτροφών. Είναι ένας αποξηραμένος καρπός του φυτού κινόα και είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά, μαγνήσιο, σίδηρο και πολλά άλλα θρεπτικά στοιχεία.
Πολλοί απολαμβάνουν την κινόα σε σαλάτα και για το καλοκαίρι θα βρείτε παρακάτω την πιο καλοκαιρινή συνταγή για κινόα με καρπούζι!
Συνταγή για Κινόα Σαλάτα με Καρπούζι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
160 γρ κινόα
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο (60 ml)
2 κούπες καρπούζι σε κυβάκια
λίγη φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεπλένουμε καλά την κινόα με άφθονο νερό και τρίβουμε τους σπόρους ελαφρά με το χέρι για να φύγει η ουσία που κάνει πικρή την κινόα και βρίσκεται στο περίβλημα της.
Βράζουμε την κινόα σε 1 λίτρο νερό με ελάχιστο αλάτι, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να εμφανιστεί μία γραμμούλα γύρω από το σποράκι.
Την ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κρυώσει πιο γρήγορα και την σουρώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρπούζι και τα προσθέτουμε μετά σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με την κινόα. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα κινόας και στο τέλος προσθέτουμε το καρπούζι.
Σερβίρουμε την σαλάτα με κινόα και καρπούζι, μαζί με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και κυβάκια φέτας. Η φέτα ταιριάζει πολύ με το καρπούζι και δίνει μία ένταση στη σαλάτα κινόας που την απογειώνει!