Το καρπάτσιο ψαριού είναι πολύ ξεχωριστή συνταγή και μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε λίγα μόνο βήματα. Συνήθως το απολαμβάνουμε σε εστιατόρια ή ψαροταβέρνες και τώρα με την παρακάτω συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι το πιο νόστιμο Μυλοκόπι Καρπάτσιο.
Συνταγή για Μυλοκόπι Καρπάτσιο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
200 γρ φρέσκο φιλέτο μυλοκόπι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φρέσκο τσίλι
Εκτέλεση Συνταγής
Το πιο βασικό βήμα που θέλει προσοχή είναι η επιλογή και το καθάρισμα του ψαριού. Εκτός από το μυλοκόπι μπορούμε να επιλέξουμε και άλλα ψάρια όπως σφυρίδα, μαγιάτικο ή λαβράκι. Ζητάμε πάντα το πιο φρέσκο ψάρι από τον ψαρά μας και το φιλέτο κοντά στην κοιλιά που είναι πιο μαλακό και πιο χοντρό.
Με προσοχή καθαρίσουμε την πέτσα και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα.
Μπορούμε να διατηρήσουμε το καθαρισμένο ψάρι στο ψυγείο για 1-2 μέρες, τυλιγμένο σε μεμβράνη, οπότε έχουμε κάνει το πρώτο και βασικό βήμα από την προηγούμενη μέρα.