Συνταγή για Γερμανική Πατατοσαλάτα
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
3 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλιά μουστάρδα
50 ml λευκό ξύδι (προτιμήστε λευκό balsamico)
30 ml ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό
10 φέτες μπέικον
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε ολόκληρες τις πατάτες baby για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το τραγανό μπέικον.
Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω τις φέτες από το μπέικον, έτσι ώστε να εφάπτεται η μία με την άλλη. Τοποθετούμε το ταψί με το μπέικον στη μεσαία σκάλα του φούρνου και θερμαίνουμε στους 200° C. Ψήνουμε από κρύο φούρνο για 20 λεπτά συνολικά, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε τις φέτες από το τραγανό μπέικον σε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα ποτήρι, για να κρυώσει και να μπορούμε μετά να το σπάσουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, μισό κουταλάκι αλάτι, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις κόβουμε στη μέση ενώ είναι ακόμη ζεστές. Ανακατεύουμε τις πατάτες baby με τη σως που έχουμε ετοιμάσει και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτό στις πατάτες.
Πριν σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα, σπάμε από πάνω της το μπέικον σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Απολαμβάνουμε τη Ζεστή Γερμανική Πατατοσαλάτα με ψητά κρεατικά και παγωμένη μπύρα.