Η Μαγειρίτσα με Κοτόπουλο είναι πολύ νόστιμη και ελαφριά και μπορούν να την απολαύσουν όλοι αυτοί που δεν τρώνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η παρακάτω συνταγή είναι με ξεκοκκαλισμένο μπούτι κοτόπουλου, που είναι πιο ζουμερό, αλλά μπορείτε να την κάνετε και με στήθος.
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να προσθέσετε ανάμεικτα μανιτάρια στη μαγειρίτσα με το κοτόπουλο και θα έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!
Συνταγή για Μαγειρίτσα με Κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
600 γρ ξεκοκκαλισμένα μπούτια κοτόπουλο
170 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια (4-5 μεσαία κρεμμυδάκια)
30 γρ φρέσκο άνηθο (1 χούφτα ψιλοκομμένο)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 λεμόνι
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
750 ml ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρούμε το περιττό λίπος και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1 εκατοστού.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μείνει το λάδι μόνο. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά με τακτικό ανακάτεμα για να μην κολήσει το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλου και αν χρειάζεται διορθώνουμε με λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με το αυγολέμονο. Το μυστικό είναι ότι το προετοιμάζουμε σε έναν πολυκόφτη μίξερ, όπου προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το αυγό, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά για να γίνουν σαν κρέμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα του αυγολέμονου. Με γρήγορες κινήσεις ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και μετά ανακατεύουμε με μία κουτάλα τη μαγειρίτσα.
Tip: αν θέλετε πηχτή τη μαγειρίτσα σας, μπορείτε στο μείγμα του αυγολέμονου να προσθέσετε άλλο ένα αυγό και επιπλέον ένα κουταλάκι κορν φλάουρ.
Bάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει ελαφρά.
Σερβίρουμε τη Μαγειρίτσα με Κοτόπουλο ζεστή με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.