Αυτή η συνταγή για Φασόλια Σαλάτα με Ψητά Καλαμαράκια και Βινεγκρέτ Μάνγκο είναι πολύ θρεπτική και εύκολη στην προετοιμασία της.
Η ξεχωριστή γεύση αυτής της σαλάτας με φασόλια προέρχεται από το βαλσαμικό ξίδι με μάνγκο ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος το οποίο περιέχει 16% συμπυκνωμένο πουρέ μάνγκο και μας χαρίζει μία εξωτική γλυκιά γεύση και ένα έντονο άρωμα ώριμου μάνγκο. Δοκιμάστε το σε σαλάτες, θαλασσινά, κοτόπουλο αλλά και γλυκά και θα σας εντυπωσιάσει!
Συνταγή για Φασόλια Σαλάτα με Ψητά Καλαμαράκια και Βινεγκρέτ Μάνγκο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
2 μεσαία καλαμαράκια
300 γρ βρασμένα άσπρα φασόλια μικρά
Βαλσαμικό ξίδι με μάνγκο ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος
Σχοινόπρασο
Ελαιόλαδο
Φρέσκια σαλάτα εσκαρόλ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα χαράσσουμε με προσοχή στο πάνω μέρος τους, χωρίς να κόψουμε την κάτω πλευρά τους.
Tip: βάζουμε το χερούλι από μια ξύλινη σπάτουλα στο εσωτερικό τους και χαράσσουμε εύκολα το πάνω μέρος από τα καλαμαράκια.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα καλαμαράκια για 4-6 λεπτά συνολικά.
Αρχικά τα ψήνουμε με τη χαραγμένη πλευρά τους προς τα κάτω για 2-3 λεπτά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να καραμελώσουν σωστά, μετά τα γυρνάμε πλευρά και τα ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Παράλληλα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ 3 κτς ελαιόλαδο, 3 κτς βαλσαμικό ξίδι με μάνγκο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε στην βινεγκρέτ μάνγκο τα βρασμένα φασόλια, λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασσο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε κάθε πιάτο στρώνουμε λίγη σαλάτα εσκαρόλ, από πάνω τοποθετούμε τη μισή σαλάτα με τα φασόλια και στο τέλος προσθέτουμε ένα καλαμάρι ψητό.
Σερβίρουμε τα Φασόλια Σαλάτα με Ψητά Καλαμαράκια και Βινεγκρέτ Μάνγκο και προσθέτουμε πάνω στο καλαμάρι λίγο επιπλέον βαλσαμικό ξίδι με μάνγκο.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!