Αυτή η συνταγή για Φακές με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια είναι πολύ εύκολη και θα σας εκπλήξει πραγματικά! Είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια και κατάλληλη για τη περίοδο της νηστείας.
Συνταγή για Φακές με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
2,5 κούπες νερό
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τις 2 κουταλιές του ελαιόλαδου. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις μαύρες φακές, το καστανό ρύζι και χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά.
Tip: επιλέγω τις μαύρες φακές beluga γιατί είναι πολύ νόστιμες και δεν θέλουν μούλιασμα. Τις βράζουμε αμέσως!
Παράλληλα ενώ βράζουν οι φακές προχωράμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1/4 της κούπας ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε για 20 -25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ελαφρά για άλλα 5 λεπτά.
Για το σερβίρισμα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι με τις φακές και σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Οι Φακές με Ρύζι και Καραμελωμένα Κρεμμύδια τρώγονται ζεστές αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.