Αυτή η τάρτα σφολιάτας με αυγό και μπέικον θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό γιατί είναι πολύ νόστιμη και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε πολύ λίγο χρόνο.
Συνταγή για ατομική τάρτα με σφολιάτα, αυγό και μπέικον
Υλικά Συνταγής
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- 100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- Λίγα ντοματίνια
- 4 αυγά
- 4 φέτες μπέικον
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Απλώνουμε σε μία επιφάνεια τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
Σε κάθε κομμάτι διπλώνουμε περιμετρικά την σφολιάτα κατά 1 εκατοστό.
Αρχικά ρίχνουμε το τυρί σε κάθε κομμάτι και στη συνέχεια τα κομμένα ντοματίνια και το μπέικον.
Μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον λαχανικά της επιλογής σας, όπως πιπεριά και μανιτάρια
Με προσοχή τοποθετούμε ένα αυγό στο κέντρο κάθε τάρτας και τελειώνουμε με λίγο ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τις τάρτες πάνω σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 20 λεπτά.
Tip: είναι πιο εύκολο αν “στήσετε” τις σφολιάτες σας απευθείας μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Αν προτιμάτε το αυγό μελάτο να το προσθέσετε στα τελευταία 10-12 λεπτά και όχι από την αρχή.