Η συνταγή για Σορμπέ Φραγκόσυκο είναι πραγματικά ξεχωριστή λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του φρούτου. Η εκτέλεση της βέβαια είναι εύκολη και δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο σορμπέ φρούτων.
Το φραγκόσυκο είναι ένα ιδιαίτερο και αρωματικό φρούτο που είτε θα το λατρέψεις, είτε όχι. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και για αυτό προτείνω αυτό το εξωτικό Σορμπέ Φραγκόσυκο.
Συνταγή για Σορμπέ Φραγκόσυκο
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 6 ώρες
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το sorbet
5 μεγάλα ώριμα φραγκόσυκα
1/3 της κούπας σιρόπι (80ml)
χυμό από 1 lime
Ξύσμα από 1/2 lime
Υλικά για το σιρόπι
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/3 της κούπας νερό
Εκτέλεση Συνταγής
- Πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι για το Σορμπέ Φραγκόσυκο ώστε να το αφήσουμε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μείγμα σε βρασμό.
- Το αποσύρουμε και προχωράμε με το υπόλοιπο της συνταγής.
- Για να δώσουμε λίγη οξύτητα και άρωμα στο σορμπέ, χρησιμοποιούμε ξύσμα από μισό λάιμ και τον χυμό από ένα ολόκληρο λάιμ.
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε με προσοχή τα φραγκόσυκα και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα.
Για να αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα τα αγκάθια τους, τα βουτάμε σε νερό και με μία τσιμπίδα πιάνουμε ένα ένα και το τρίβουμε λίγο με ένα σφουγγαράκι.
Τοποθετούμε τα φραγκόσυκα σε έναν πολυκόφτη multi ή ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
- Τα σουρώνουμε με μία λεπτή σίτα σε ένα μεγάλο μπωλ, ώστε να κρατήσουμε μόνο τον καθαρό χυμό τους, χωρίς τα κουκούτσια.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, τον χυμό από το lime και το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα του sorbet στην παγωτομηχανή και αναμένουμε μέχρι να το απολαύσουμε.
- Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες, ανακατεύοντας το με ένα πηρούνι κάθε 1 ώρα περίπου.
- Για πιο αφράτο το σορμπέ φραγκόσυκο, χτυπάμε σε ένα μίξερ την ποσότητα που θέλουμε πριν το σερβίρουμε.
