Αυτή τη συνταγή για εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries μπορείτε να την ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά! Μία συνταγή για γρήγορο Μιλφέιγ που θα σας ανταμείψει με ένα ελαφρύ και πολύ νόστιμο γλυκό.
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ την αγαπημένη μου κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με 35% λιπαρά και φίνες και τραγανές γαλέτες βουτύρου. Αν δεν βρείτε γαλέτες βουτύρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτά μπισκότα βουτύρου, έτοιμη βάση σφολιάτας ή σφολιατίνες.
Συνταγή για Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
250 ml κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με 35% λιπαρά
12 γαλέτες βουτύρου
3 κτς ζάχαρη άχνη
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φρέσκια βανίλια
250 γρ φρέσκα raspberries
επιπλέον ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί.
Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.
Tip: Για επιπλέον άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στη σαντιγί ξύσμα από λάιμ ή πορτοκάλι
Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ, σφίγγουμε από πίσω και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 μπισκότο βουτύρου και περιμετρικά του με τη σειρά raspberries και σαντιγί.
Γεμίζουμε με σαντιγί το κέντρο του μιλφέιγ με raspberries και κλείνουμε με μία δεύτερη γαλέτα βουτύρου.
Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και στο τέλος κλείνουμε με ένα τρίτο μπισκότο.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πιο γρήγορο και εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία για να του δώσετε έναν εορταστικό χαρακτήρα.
Προσωπικά για να δώσω λίγη λάμψη επέλεξα νιφάδες χρυσού ζαχαροπλαστικής!
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!