Περίμενα τον καιρό που θα έβρισκα πάλι στην αγορά φρέσκα μικρά κολοκυθάκια για να φτιάξω αυτή την απλή αλλά τόσο νόστιμη συνταγή. Φανταστείτε τρυφερό μοσχάρι κοκκινιστό, με al dente κολοκυθάκια και ελαφρύ αυγολέμονο από πάνω. Απλά τέλειο!
Συνταγή για Μοσχάρι με Κολοκυθάκια Αυγολέμονο
Υλικά Συνταγής
500 γρ χτένι από μοσχάρι
μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 αυγό
λίγα ντοματίνια ή μία ώριμη ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε καλά τις δύο πλευρές του.
Ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα με το καπάκι της κατσαρόλας.
Μόλις το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε λίγη από την σάλτσα του.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε από πάνω από το κρέας.
Τους κολοκυθοανθούς τους κρατάμε και φτιάχνουμε μία πολύ νόστιμη και γρήγορη ομελέτα με κολοκυθοανθούς!
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να κρατάνε.
Σε έναν πολυκόφτη multi σπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.
Χτυπάμε καλά και μόλις το φαγητό έχει μαγειρευτεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το αυγολέμονο.
Ανακινούμε την κατσαρόλα καλά και την επαναφέρουμε στη εστία για λίγα λεπτά.
Tip: προσοχή, όταν ρίξουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα αφαιρούμε το καπάκι για να μην “νερώσει” η σάλτσα μας από τους υδρατμούς.
Μόλις η σάλτσα δέσει, σερβίρουμε τοποθετώντας από κάτω τα κολοκυθάκια και από πάνω το μοσχάρι με το αυγολέμονο.