Το αλμυρό cheesecake είναι μία ξεχωριστή συνταγή και υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και μερικές δοκιμές για να καταλήξουμε σε αυτήν που μας ταιριάζει περισσότερο.
Το συγκεκριμένο τσιζκείκ σολομού είναι από τα αγαπημένα μου γιατί έχω αδυναμία στον καπνιστό σολομό και σε συνδυασμό με τα λευκά τυριά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την ετοιμάσετε για ορεκτικό ή ένα πιο ελαφρύ δείπνο.
Συνταγή για Αλμυρό Τσιζκέικ Σολομού
Υλικά Συνταγής
4 κράκερ ολικής άλεσης (50γρ)
25 γρ βούτυρο
150 γρ ρικότα
100 γρ μασκαρπόνε
50-100 γρ καπνιστό σολομό
λίγο φρέσκο άνηθο
Εκτέλεση Συνταγής
Τα υλικά αυτά αφορούν 2 ατομικές δόσεις.
Θρυμματίζουμε τα κράκερς και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 8-9 εκατοστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το μείγμα των κράκερς. Πιέζουμε καλά το μείγμα για να σχηματιστεί η βάση.
Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κομματάκια και κρατάμε μόνο λίγα μεγαλύτερα για γαρνίρισμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την ρικότα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κομματάκια του σολομού και ανακατεύουμε.
Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα τσέρκια με το τυρί και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 ώρες και μόλις το σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε από πάνω με λίγο καπνιστό σολομό και φύλλα άνηθου.
Το τσιζκέικ με σολομό είναι έτοιμο και συνδυάστε το με δροσερό ροζέ κρασί.