Αυτή είναι μια μοναδική συνταγή για το πιο εξωτικό Κοτόπουλο με Γάλα Καρύδας και Μάνγκο, με πολύ ξεχωριστή γεύση. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό από το γάλα καρύδας και αρωματικό από το μάνγκο, ενώ το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο το ισορροπούν απόλυτα!
Συνταγή για Κοτόπουλο με Γάλα Καρύδας και Μάνγκο
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.700-1.800 γρ)
1 μεγάλο ώριμο μάνγκο (500-550 γρ)
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1/2 κουταλάκι μπούκοβο (ή 1 για πιο καυτερό)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλάκια μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπλέντερ αδειάζουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε το μάνγκο καθαρισμένο. Χτυπάμε καλά για 1 λεπτό.
Tip: προαιρετικά μπορούμε να κρατήσουμε λίγο μάνγκο για το γαρνίρισμα
Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε μία γάστρα στην εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες του τις πλευρές, προσέχοντας να μην κολλήσει η πέτσα του.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα από το γάλα καρύδας με το μάνγκο και πασπαλίζουμε από πάνω το μπούκοβο.
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε, με το στήθος προς τα κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, γυρνάμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζουμε πάλι τη γάστρα από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το μέλι.
Tip: αν ζεστάνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, τότε γίνεται πιο υγρό και είναι πιο εύκολο να το αλείψουμε.
Βάζουμε πάλι τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά με το καπάκι.
Ελέγχουμε το χρώμα του και αν το θέλουμε πιο ξεροψημένο, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Θέλει πολύ προσοχή χωρίς το καπάκι γιατί το μέλι αρπάζει γρήγορα και μπορεί να μαυρίσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα από τη γάστρα.
Tip: αν δεν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο κοτόπουλο ή αν είστε λάτρεις του καθαρού στήθους, μπορείτε να μαρινάρετε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Πριν τα μαγειρέψετε, τα αφαιρείτε από την μαρινάδα, προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στον αέρα.