Το άρωμα του tabasco δίνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό σε αυτή τη συνταγή για Πικάντικα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου. Το ίδιο και η καστανή ζάχαρη και το μέλι. Στο χέρι σας είναι να τα κάνετε όσο πικάντικα θέλετε και δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτή τη συνταγή!
Συνταγή για Πικάντικα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (στήθος)
κόκκινο tabasco
3 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
2 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml νερό
2 κουταλάκια μέλι
αλάτι
αποξηραμένες πιπεριές τσίλι σε flakes
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C στον αέρα.
Σε έναν πολυκόφτη multi βάζουμε το ψωμί και το τρίβουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τον κιμά από το κοτόπουλο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τα αυγά, το τριμμένο ψωμί, τα μπαχαρικά, 1,5 κουταλάκια αλάτι και 2-3 σταγόνες tabasco.
Tip: για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε περισσότερες σταγόνες tabasco
Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και πλάθουμε με τα χέρια 16-20 μεγάλα κεφτεδάκια.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, μια πρέζα αλάτι και 5-6 σταγόνες tabasco.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στην εστία και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σαν ελαφριά καραμέλα.
Μόλις τα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι με την πικάντικη σάλτσα και ανακατεύουμε για να γλασαριστούν καλά.
Σερβίρουμε αμέσως και από πάνω τους πασπαλίζουμε λίγα flakes καυτερής πιπεριάς.