Aυτή τη συνταγή για Γαρίδες Μαριναρισμένες με Πορτοκάλι μπορείτε να την ετοιμάσετε για μια ξεχωριστή ημέρα και να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο! Τα βήματα της συνταγής είναι πολύ απλά και αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
Συνταγή για Γαρίδες Μαριναρισμένες με Πορτοκάλι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1 κιλό φρέσκες μεγάλες κόκκινες γαρίδες
1 πορτοκάλι
80 γρ ψίχα από φυστίκι Αιγίνης
4 κς ελαιόλαδο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε τα κεφάλια τους και αφαιρούμε με προσοχή το κέλυφος από τις ουρές.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μία μικρή τομή στην πάνω μεριά της, κοντά στο κεφάλι και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 3 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Προσθέτουμε στο μείγμα τις καθαρισμένες γαρίδες, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
Παράλληλα τοποθετούμε τα φυστίκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Αφαιρούμε τα φυστίκια από το φούρνο και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό από το πορτοκάλι.
Μόλις μαριναριστούν οι γαρίδες τις πλένουμε καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις χωρίζουμε στα πιάτα.
Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε 5-6 γαρίδες και από πάνω προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο φυστίκι και φουντίτσες από τον άνηθο.
Οι Γαρίδες Μαριναρισμένες με Πορτοκάλι είναι έτοιμες για σερβίρισμα και τις απολαμβάνουμε με ένα ελαφρύ λευκό κρασί.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!