Αυτή η συνταγή για Dutch Pancake με Μήλα θυμίζει γευστικά τη μηλόπιτα με μία πιο ανάλαφρη υφή. Το ξεχωριστό άρωμα από το φυτικό ρόφημα βρώμης της ΔΕΛΤΑ σε συνδυασμό με τα μήλα και την κανέλα θα σας εντυπωσιάσει!
Συνταγή για Dutch Pancake με Μήλα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής
120 ml φυτικό ρόφημα βρώμης ΔΕΛΤΑ
60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2-3 μήλα
3 αυγά
50 γρ καστανή ζάχαρη
1/2 κτγ κανέλα σε σκόνη
50 γρ μαργαρίνη
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το ρόφημα της βρώμης, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τo μείγμα για τα Dutch Pancake με Μήλα.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 8 φέτες και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα κομμάτια από τα μήλα.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε 2-3 λεπτά γυρνάμε τα μήλα για να μαγειρευτούν και από την άλλη τους πλευρά.
Συνολικά χρειάζονται κοντά στα 5 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον χυλό για τα Dutch Pancakes και πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.
Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε το Dutch Pancake με Μήλα για 18 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Tip: αν δεν έχετε μαντεμένιο τηγάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο κατάλληλο τηγάνι για φούρνο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη το Dutch Pancake πριν το σερβίρουμε.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!