Αυτή η συνταγή για Καροτόσουπα με Μπακαλιάρο θα σας εντυπωσιάσει! Συνδυάζει πολύ αρμονικά το άρωμα και την γλύκα από τα καρότα, την ένταση από το τζίντζερ και την φρεσκάδα του φρέσκου μπακαλιάρου.
Συνταγή για Καροτόσουπα με Μπακαλιάρο
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 2-4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για την καροτόσουπα:
500 γρ καρότα βιολογικά
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υπόλοιπα υλικά:
500 γρ φρέσκο μπακαλιάρο ή μπακαλιαράκια
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία της εστίας, προσθέτουμε το τζίντζερ και βράζουμε την καροτόσουπα με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα περισσότερα εξωτερικά αγκάθια του και τον τοποθετούμε με προσοχή πάνω από τα καρότα.
Σιγοβράζουμε την καροτόσουπα με μπακαλιάρο για 12-15 λεπτά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να μαλακώσουν τα καρότα.
Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και τα λαχανικά με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Σουρώνουμε την καροτόσουπα για τυχόν κόκαλα σε μία άλλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στον ζωμό τα καρότα και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία πολύ απαλή υφή.
Παράλληλα καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο και κρατάμε μόνο τα φιλέτα του.
Σερβίρουμε την Καροτόσουπα με Μπακαλιάρο ζεστή με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ψάρι, ολόκληρο ή φιλέτο.