Αυτή η Ζεστή Σαλάτα με Κολοκύθα και Μανιτάρια θα σας μείνει αξέχαστη! Ο συνδυασμός της ψητής κολοκύθας με το ροκφόρ και τα μανιτάρια είναι απλά μοναδικός.
Μία πολύ εύκολη συνταγή για σαλάτα με κολοκύθα και ροκφόρ που θέλει μόνο λίγο από τον χρόνο σας για την προετοιμασία της.
Συνταγή για Σαλάτα με Κολοκύθα και Μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη σαλάτα
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ μανιτάρια
1 κούπα φρέσκια ρόκα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
80 γρ ροκφόρ
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια των 2-3 εκατοστών και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο σκεύος με την κολοκύθα μαζί με το θυμάρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε τα υλικά και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε την κολοκύθα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.
Παράλληλα ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 ή σε χοντρές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο και την προσθέτουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Για το ντρέσινγκ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το περιχύνουμε στα ζεστά λαχανικά.
Προσθέτουμε στη ζεστή σαλάτα με κολοκύθα και μανιτάρια το ροκφόρ κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Πριν σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα με κολοκύθα και μανιτάρια προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε ελαφρά.