Το Χταπόδι Τηγανητό είναι πολύ νόστιμο και ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο το καλοκαίρι. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, αυτή η συνταγή για Χταπόδι Τηγανητό θα γίνει η αγαπημένη σας.
Συνταγή για Φιλέτο Σολομού με Αμύγδαλα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
1 μικρό χταπόδι 800-1000 γρ
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε το χταπόδι μαζί με το φύλλο τη δάφνης και το βράζουμε στο ζουμί του με κλειστό καπάκι.
Ο λόγος που βράζουμε το χταπόδι στο ζουμί του είναι για να κρατήσουμε όλη τη γεύση του.
Σε 30-40 λεπτά θα έχει μαγειρευτεί και τσιμπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει μαλακώσει.
Το καθαρίζουμε από το στόμα και τα μάτια του και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κομμάτια του χταποδιού.
Στη συνέχεια το σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό ξύδι και αφήνουμε το χταπόδι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Σερβίρουμε το Χταπόδι Τηγανητό ζεστό και το απολαμβάνουμε με καλή παρέα!