Αυτή η συνταγή για Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού είναι πολύ εύκολη και διαφέρει από την κλασική συνταγή για πάπια με πορτοκάλι που είναι πιο απαιτητική.
Το μυστικό της είναι στο γλάσο το οποίο δίνει πραγματικά ένα πολύ εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα και χρειάζεται λίγη προετοιμασία.
Συνταγή για Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρη πάπια 2,4 κιλών
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
25 ml Grand Marnier
1 κτς λευκή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ιδανικά χρησιμοποιούμε νωπή πάπια αλλά αντίστοιχο αποτέλεσμα έχει και η κατεψυγμένη αρκεί να την έχουμε αποψύξει καλά 1-2 μέρες πριν στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα.
Η πάπια είναι πολύ λιπαρή και για αυτό κάνουμε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ώστε κατά το ψήσιμο να φύγει το περισσότερο λίπος της.
Αλατοπιπερώνουμε την πάπια εξωτερικά και εσωτερικά και την τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με σχάρα.
Η σχάρα είναι σημαντική για να ψηθεί σωστά η πάπια και να στραγγίξει το λίπος της μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε την πάπια στο φούρνο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα εξωτερικά και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό της.
Συνοπτικά χρειάζονται 40-45 λεπτά περίπου ψησίματος ανά κιλό.
Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το Grand Marnier
Σιγοβράζουμε το μείγμα για το γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύοντας τακτικά και το κατεβάζουμε αρκετά μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό γλάσο σαν σιρόπι.
Αφαιρούμε την πάπια από το φούρνο, την αλείφουμε με ένα πινέλο με το γλάσο πορτοκαλιού και την ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε την Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού ολόκληρη και την κόβουμε στο τραπέζι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!