Το Κοτόπουλο Πίρι Πίρι είναι μοναδικό και αναδεικνύει την σχετικά ουδέτερη του κοτόπουλου. Αν αγαπάτε τις διαφορετικές γεύσεις, με πλούσια αρώματα, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο!
Συνταγή για Κοτόπουλο Πίρι Πίρι
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό βιολογικό κοτόπουλο σε κομμάτια
- 2-3 καυτερές πιπεριές Jalapenos (επιπλέον 3 για πιο καυτερό αποτέλεσμα)
- 2 κουταλιές λευκό ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό από μισό lime
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε όσα χρειάζεται.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε έναν πολυκόφτη multi και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μεταξύ τους και χωρίζουμε το μίγμα σε 2/3 και 1/3.
Το 1/3 το κρατάμε σε ένα μπωλάκι στο ψυγείο.
Τα 2/3 τα αναμιγνύουμε με το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπωλ και αφού τα ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Αν θέλετε να το ετοιμάσετε την ίδια μέρα, φροντήστε να το αφήσετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Tip: Θα πρέπει κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος να ανακατεύετε τα κομμάτια για να πάει η σάλτσα παντού.
Πριν ψήσετε το κοτόπουλοι, θα πρέπει να το έχετε βγάλει για 1 ώρα από το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ιδανικά ψήνουμε το κοτόπουλο στο BBQ ή εναλλακτικά στο grill του φούρνου, σε σκάλα λίγο πιο κάτω από τη μέση, για να μην αρπάξει.
Θα χρειαστούν ψήσιμο κοντά στα 40-50 λεπτά.
Για να ενισχύσουμε την γεύση του, 10 λεπτά πριν το τέλος, αλλοίφουμε τα κομμάτια με το 1/3 της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε με κρύα και δροσερά, πολύχρωμα ντοματίνια και λίγες φέτες lime.