Αν έχετε αδυναμία στην Ασιατική κουζίνα, τότε με απλές και γρήγορες συνταγές όπως αυτή, μπορείτε και την απολαμβάνετε συχνά στο σπίτι.
Συνταγή για Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι και Ρύζι Μπασμάτι
Υλικά Συνταγής
- 700 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- ξύσμα από το μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλιές σόγια
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- αλάτι
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα μπωλ ή μια σακούλα τροφίμων, το ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά.
Σβήνουμε με την σόγια και με τον χυμό από το πορτοκάλι.
Μόλις πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το μέλι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μία άλλη κατσαρόλα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το σουσάμι.
Τέλος, κόβουμε σε λεπτές φέτες το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σερβίρουμε σε το Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι σε μικρά μπωλάκια μαζί με το ρύζι και από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.