Αυτό το σοκολατένιο κέικ με κακάο με κακάο και καφέ είναι πολύ πλούσιο σε γεύση και μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, με γάλα ή τον καφέ σας.Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας, ακόμα και κόκκους από καφέ.
Συνταγή για Κέικ με Κακάο
Υλικά Συνταγής
190 γρ βούτυρο αγελάδος
190 γρ καστανή ζάχαρη
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα φρέσκα αυγά
60 γρ κακάο
1 κουταλάκι baking powder
20 ml φρέσκο γάλα
1 δόση εσπρέσο
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διάστασης 8,5 x 17,5 εκατοστά περίπου.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τινάζουμε αυτό που περισσεύει.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και ένα μίξερ χειρός.
Προσοχή, το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μετά και αυτά στο μίξερ.
Τέλος ρίχνουμε το γάλα με τον εσπρέσσο και χτυπάμε καλά, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C στον αέρα, για 45-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Μετά από 45 λεπτά δοκιμάστε να τρυπήσετε το κέικ σοκολάτας με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
Περιμένετε 20 λεπτά, ξεφορμάρετε και μόλις κρυώσει τελείως μπορείτε να το απολαύσετε.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!