Αυτή η συνταγή για Yakitori Κοτόπουλο θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στην Ιαπωνία και τρώτε το αγαπημένο τους comfort food, το δικό τους Ιαπωνικό σουβλάκι. Υπάρχουν πολλές συνταγές για Yakitori και παρακάτω θα σας παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή με υλικά που έχουμε οι περισσότεροι στο σπίτι ή μπορούμε να βρούμε εύκολα. Δοκιμάστε την και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Συνταγή για Γιαπωνέζικα Σουβλάκια Yakitori Κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Μερίδες: 3
Υλικά Συνταγής
600 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
4 κτς σάλτσα σόγιας
3 κτς καστανή ζάχαρη
1 κτς χυμό από λάιμ
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κτγ φρέσκο λιωμένο τζίντζερ
150 ml νερό
6 ξυλάκια για σουβλάκι
Ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά τοποθετούμε τα σουβλάκια μέσα σε ένα σκεύος με νερό και τα μουλιάζουμε για 30 λεπτά, ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
Παράλληλα κόβουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κτς σάλτσα σόγιας.
Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε 3 κτς σόγια, τον χυμό από το λάιμ, το νερό, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τη σάλτσα για τα Yakitori κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία, σιγοβράζουμε μέχρι να κατέβει και να δέσει η σάλτα μας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Περνάμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στα σουβλάκια και τα αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά. Προσοχή ειδικά με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή.
Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα Yakitori κοτόπουλο για 4 λεπτά από τη μία πλευρά.
Αναποδογυρίζουμε τα Yakitori, απλώνουμε με ένα πινέλο τη σάλτσα σόγιας στην ψημένη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
Γυρνάμε πάλι τα Yakitori, τα αλείφουμε με επιπλέον σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για επιπλέον 3 δίλεπτα έτσι ώστε να ψηθούν συνολικά τα yakitori μας για 16 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως τα Γιαπωνέζικα Σουβλάκια Yakitori Κοτόπουλο και πασπαλίζουμε από πάνω τους λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σουσάμι.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!