Αυτή η συνταγή για Κρεμ Μπρουλέ Εσπρέσσο συνδυάζει την κλασική συνταγή για Crème Brulée, με τα αρώματα του αγαπημένου μας καφέ Espresso. Αποτελεί το τέλειο γλυκό για το απόγευμα ή μετά το δείπνο, πλούσιο σε γεύση, με βελούδινη υφή στην κρέμα και τραγανή καραμέλα!
Συνταγή για Κρεμ Μπρουλέ Εσπρέσσο
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 ml κρέμα γάλακτος
90 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1 δόση εσπρέσσο (40 ml)
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε μία δόση καφέ εσπρέσο με την αυτόματη καφετιέρα espresso της NEFF, που εντοιχίζεται τέλεια στην κουζίνα. Ετοιμάζουμε τον αγαπημένο μας καφέ εύκολα και άμεσα, με ένα άγγιγμα στην οθόνη ή με ένα γύρισμα του Twist Pad Flex®.
Έπειτα, σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε περιοδικά για να μην κολλήσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Με μία μεγάλη κουτάλα προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε παράλληλα με το σύρμα για να μη ψηθούν τα αυγά.
Σταδιακά προσθέτουμε τη μισή κρέμα με αυτή τη διαδικασία και μετά αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα και προσθέτουμε τον espresso.
Ανακατεύουμε και χωρίζουμε την κρέμα σε 4 πυρίμαχα φορμάκια για creme brulee.
Τοποθετούμε τα φορμάκια με την κρεμ μπρουλέ σε ένα ταψί και με προσοχή προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί λίγο πάνω από το μέσο της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 °C για 30-40 λεπτά, στον αέρα. Χάρη στη λειτουργία Circo Therm® η επιθυμητή θερμοκρασία του φούρνου επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορα και ο αέρας διανέμεται σωστά εντός της συσκευής, διασφαλίζοντας ότι κάθε πιάτο διατηρεί την αυθεντική γεύση και τα αρώματά του.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε τις creme brulee στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και πριν τις σερβίρουμε πασπαλίζουμε σε κάθε μία λίγη ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο.
Σε περίπτωση που δεν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να τις καραμελώσετε με τη λειτουργία Circo Therm® Hot Air grill του φούρνου σας, στους 220 °C.
Η κρεμ μπρουλέ με εσπρέσσο είναι το τέλειο γλυκό για μετά το δείπνο, συνδυάζοντας το γλυκό και τον καφέ που όλοι αναζητάμε μετά το φαγητό.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!