Ο σολομός είναι ένα πολύ θρεπτικό ψάρι που μπορεί εύκολα να γίνει η βάση για αφράτα κεφτεδάκια σολομού που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Τα κεφτεδάκια από σολομό ψήνονται στον φούρνο, οπότε είναι πολύ υγιεινά και διατηρούν παράλληλα όλη τη γεύση τους και τα θρεπτικά τους στοιχεία! Αν τα συνδυάσουμε μάλιστα με μία εξωτική σάλτσα τεριγιάκι ή σάλτσα γλυκού τσίλι, τότε το πιάτο αυτό θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας και θα νιώσουν ότι τρώνε στο καλύτερο Ασιάτικο εστιατόριο.
Συνταγή για Κεφτεδάκια Σολομού
Υλικά Συνταγής
700 γρ φρέσκο φιλέτο σολομού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φέτες του τόστ
1,5 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
σάλτσα τεριγιάκι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολομού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε.
Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ.
Προσθέτουμε στο multi τον σολομό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι.
Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολομού είναι σχεδόν έτοιμος.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολομού.
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα.
Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.