Αυτό το Χοιρινό με Μπύρα και Μπαλσάμικο έχει ξεχωριστά αρώματα από τη μπύρα και το ξύδι και μπορείτε να το απολαύσετε με φρέσκο πουρέ ή μαδημένο σε σάντουιτς. Προσωπικά μου αρέσει πολύ με ζυμαρικά και για αυτό σας παρουσιάζω την παρακάτω εκδοχή του δικού μου pulled pork.
Συνταγή για Χοιρινό με Μπύρα και Μπαλσάμικο
Χρόνος προετοιμασίας: 150 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ χοιρινή σπάλα σε μερίδες
70 γρ πελτέ ντομάτας
3 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1-2 σκελίδες σκόρδο
60 ml ξύδι μπαλσάμικο
200 ml μπύρα Weiss
250 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη
500 γρ φαρφάλες ή άλλα ζυμαρικά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε το μπέικον ζουλιέν, δηλαδή σε πολύ λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία σε μία κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα χτυπάμε όλα μαζί σε έναν πολυκόφτη multi. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή υφή.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαλσάμικο και τη μπύρα Weiss. Αφού πάρουν όλα μαζί μία βράση τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή μια μικρή γάστρα.
Ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C.
Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αφαιρούμε το χοιρινό και το μαδάμε με 2 πηρούνια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα του ψητού χοιρινού. Προσθέτουμε το μαδημένο χοιρινό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το χοιρινό με μπύρα και μπαλσάμικο με τις φαρφάλες και με λίγη παρμεζάνα.