Αυτές οι Τρούφες Σοκολάτας με Μαύρο Ρούμι πραγματικά λιώνουν στο στόμα! Ανακαλύψτε μία πολύ εύκολη συνταγή για τρούφες που μπορείτε να αρωματίσετε με ότι επιθυμείτε. Στην συγκεκριμένη εκδοχή χρησιμοποιώ μαύρο ρούμι που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα!
Συνταγή για Γαλλικές Τρούφες Σοκολάτας με Ρούμι
Χρόνος προετοιμασίας: 6 ώρες
Μερίδες: 20-25 τρούφες
Υλικά Συνταγής
350 γρ μαύρη σοκολάτα με 65-70% κακάο
150 ml κρέμα γάλακτος
15 γρ μέλι
35 γρ βούτυρο
40 ml μαύρο ρούμι
60 κακάο καλής ποιότητας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά κόβουμε με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να βράσει.
Αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τη θρυμματισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία και ομοιόμορφη γκανάς σοκολάτας.
Προσθέτουμε στη σοκολάτα το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μαύρο ρούμι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για τις Γαλλικές Τρούφες Σοκολάτας με Ρούμι.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, την οποία πιέζουμε ώστε να ακουμπήσει τη σοκολάτα και να μην αφήσει κενά.
Βάζουμε τη ganache σοκολάτας στο ψυγείο για 6 ώρες για να κρυώσει.
Αφαιρούμε το μπολ με τη σοκολάτα από το ψυγείο και βάζουμε το κακάο σε ένα βαθύ πιάτο.
Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μικρές δόσεις από τη σοκολάτα και τις πλάθουμε με τα χέρια σε μικρές μπαλίτσες.
Tip: φοράμε γάντια για να προστατέψουμε τη σοκολάτα και να μην λιώσει
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια σοκολάτας μέσα στο κακάο, τα ανακινούμε και μετά με προσοχή τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Διατηρούμε τις Τρούφες Σοκολάτας με Μαύρο Ρούμι στο ψυγείο και τις βγάζουμε μισή ώρα πριν τις σερβίρουμε.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!