Το συκώτι είναι πολύ θρεπτικό και μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλές και διαφορετικές συνταγές. Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για φρέσκο Συκώτι Ψητό με Σάλτσα Chimichurri είναι και αυτή που ξεχωρίζει για την πικάντικη γεύση και τα αρώματα από τη σάλτσα τσιμιτσούρι.
Συνταγή για Συκώτι Ψητό με Σάλτσα Chimichurri
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο κομμάτι μοσχαρίσιο συκώτι απονευρωμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πράσινο tabasco
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε έναν πολυκόφτη multi βάζουμε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι καθαρισμένο, τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το πράσινο ταμπάσκο, μία πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι πιο καυτερή, προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα πράσινης πιπεριάς.
Πλένουμε το συκώτι και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ ή το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το συκώτι και το ψήνουμε για λίγα λεπτά για να μείνει ζουμερό στο κέντρο του.
Tip: μόλις ψηθεί το συκώτι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά για να κρατήσει τους χυμούς του
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε το ψητό συκώτι με τη σάλτσα chimichurri και το απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.