Αυτή η συνταγή για Σούπα Κουνουπίδι με Ψητές Γαρίδες είναι τόσο εύκολη και γευστική που θα γίνει και η δικιά σας αγαπημένη σούπα αυτόν τον χειμώνα!
Είναι πολύ ελαφριά και οι γαρίδες της δίνουν ένα ξεχωριστό στοιχείο που την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Συνταγή για Σούπα Κουνουπίδι με Ψητές Γαρίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρο κουνουπίδι
1 λευκό κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κτγ σκόνη κάρυ
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κτς ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
Ξύλινα σουβλάκια
9 φρέσκες γαρίδες
1 λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κτς ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Βάζουμε και το κουνουπίδι στην κατσαρόλα, μαζί με το νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βράζουμε τα λαχανικά και το κουνουπίδι σε μέτρια θερμοκρασία, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε με προσοχή το εντεράκι τους.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, 1 κτς ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τις περνάμε ανά δυο σε ξύλινα σουβλάκια και τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο για λίγο, ώστε να μείνουν ζουμερές.
Μόλις το κουνουπίδι μαλακώσει, το μεταφέρουμε με μια βαθιά κουτάλα στο μπλέντερ, μαζί με το ζουμί του.
Χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το χτύπημα της σούπας κουνουπιδιού μέχρι να αποκτήσουμε μια πολύ απαλή υφή.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα κουνουπίδι με τις ψητές γαρίδες και μια φέτα λάιμ.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!