Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για Πεσκανδρίτσα Γιουβέτσι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Το γιουβέτσι είναι το απόλυτο comfort food για την Κυριακή το μεσημέρι και αυτή η εκδοχή με ψάρι αποτελεί τη δική μου αγαπημένη συνταγή. Εκτός από πεσκανδρίτσα, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε για το γιουβέτσι σκορπίνα, ροφό, δράκαινες ή κάποιο άλλο φρέσκο ψάρι που δίνει πλούσιο ζωμό.
Ξέρω ότι πολλοί προβληματίζεστε με τις συνταγές με ψάρι, γιατί μυρίζει ο χώρος κατά το μαγείρεμα του, όμως αν έχετε εστία NEFF με ενσωματωμένο απορροφητήρα θα απαλλαγείτε από κάθε μυρωδιά, θα απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και θα απολαύσετε τη μαγειρική χωρίς περιορισμούς!
Το μαγείρεμα μετατρέπεται σε πραγματική απόλαυση μέσα σε καθαρή ατμόσφαιρα, με την εξελιγμένη τεχνολογία του κινητήρα που εξασφαλίζει υψηλότερο ρυθμό εξαγωγής. Έτσι, η απομάκρυνση των οσμών και των υδρατμών γίνεται κατευθείαν από την πηγή τους. Το πανίσχυρο σύστημά της NEFF συλλαμβάνει και εξουδετερώνει αποτελεσματικά οσμές και υδρατμούς, εμποδίζοντάς τους να εξαπλωθούν στον χώρο ή να παραμείνουν στα υφάσματα.
Συνταγή για Πεσκανδρίτσα Γιουβέτσι
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το γιουβέτσι ψαριού
1,5 κ. ολόκληρη πεσκανδρίτσα, χωρίς το δέρμα
300 γρ μέτριο κριθαράκι
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
1 φοινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 ποτηράκι ροζέ ή λευκό κρασί
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για τον ζωμό ψαριού
το κεφάλι της πεσκανδρίτσας
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1,5 λίτρο νερό
κόκκους πιπεριού
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε την πεσκανδρίτσα και με προσοχή κόβουμε το κεφάλι με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Αλατίζουμε ελαφρά το σώμα της και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το κεφάλι του ψαριού σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, λίγους κόκκους πιπεριού και τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να προχωρήσουμε με τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής.
Χάρη στη λειτουργία Pot Boost της NEFF, το νερό βράζει σε χρόνο ρεκόρ, γιατί το σκεύος σας θερμαίνεται έως και 35% πιο γρήγορα σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδο ισχύος.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ίδια ποσότητα από το φοινόκιο.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φοινόκιο, χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ψάρι με προσοχή.
Σοτάρουμε την πεσκανδρίτσα ελαφρά από όλες τις πλευρές της και σβήνουμε με το κρασί.
Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που θα τελειώσουμε το γιουβέτσι πεσκανδρίτσας στο φούρνο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, τη ντομάτα στον τρίφτη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με το ψάρι και προσέχουμε να μη μείνει κριθαράκι πάνω στο ψάρι για να βράσει ομοιόμορφα.
Σουρώνουμε το ζωμό του ψαριού και τον προσθέτουμε ζεστό πάνω από το κριθαράκι, έτσι ώστε να το καλύψει κατά 3 εκατοστά.
Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο με προσοχή γιατί έχει αρκετά υγρά. Αυτό το κάνουμε βέβαια πολύ εύκολα με τους φούρνους NEFF και την πόρτα Slide & Hide® που εξαφανίζεται πλήρως κάτω από το φούρνο και μας επιτρέπει να έχουμε ευκολότερη πρόσβαση.
Ψήνουμε το γιουβέτσι με την πεσκανδρίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι με το ψάρι και να μελώσει.
Αφαιρούμε το γιουβέτσι ψαριού από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.