Τα παϊδάκια είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γεύμα των περισσοτέρων Ελλήνων. Συνδυάστε τα τώρα με το μοναδικό άρωμα της μαύρης μπύρας και θα εκπλαγείτε από το τελικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής για τα πιο νόστιμα αρνίσια Παϊδάκια με Μαύρη Μπύρα!
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι εξαφανίζεται αυτή η μυρωδιά από τα παϊδάκια και με αυτό τον τρόπο μπορούν να τα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί σας καλεσμένοι.
Συνταγή για Παϊδάκια με Μαύρη Μπύρα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-4
Υλικά Συνταγής
1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
330 ml μαύρη μπύρα Amstel Bock
50 γρ καστανή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε την μπύρα, τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μειωθεί η ποσότητα κατά το μισό. Θα χρειαστούν 10-15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Tip: μπορούμε να συνεχίσουμε το βρασμό μέχρι να μειωθεί και άλλο ο όγκος και να δέσει παραπάνω η σάλτσα, αρκεί να έχουμε αρκετή για να αλείψουμε τα παϊδάκια.
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι grill συνολικά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο και ζουμερό αποτέλεσμα.
Μόλις τα γυρίσουμε πλευρά για πρώτη φορά, τα αλείφουμε με τη σάλτσα και τα γυρνάμε μετά για 2η φορά και τα αλείφουμε και από την άλλη πλευρά.
Tip: Το αρνί είναι πολύ νόστιμο και τρυφερό όταν το μαγειρεύουμε μέτριο αλλά αν δεν θέλετε να είναι ροζ στο κέντρο του μπορείτε να το ψήσετε λίγο παραπάνω.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια ζεστά με λίγο τριμμένο ginger από πάνω και τα απολαμβάνουμε μαζί με παγωμένη μαύρη μπύρα!