Αυτή η συνταγή για Παϊδάκια Κοτόπουλο είναι από τις αγαπημένες μου και μία πολύ εύκολη λύση για τις καθημερινές που δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Το αποτέλεσμα είναι αρωματικά και ζουμερά Παϊδάκια Κοτόπουλου.
Συνταγή για Παϊδάκια Κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση Συνταγής
Τα παϊδάκια κοτόπουλου είναι σημαντικό να μην είναι πολύ μικρά, για να μην στεγνώσουν, οπότε ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα κόψει σε μεγαλύτερα κομμάτια. Προσωπικά αφαιρώ την πέτσα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά μπορούμε να την κρατήσουμε για νοστιμιά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο σκεύος και από πάνω πασπαλίζουμε το μείγμα των μπαχαρικών.
Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά τα παϊδάκια κοτόπουλο για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά.
Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο γκριλ του φούρνου για 8-10 από κάθε πλευρά. Αν τα ψήσουμε στο φούρνο τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα σε υψηλή θέση και από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί με λίγο νερό για να μην λερώσουμε τον φούρνο.
Εναλλακτικά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Σερβίρουμε ζεστά τα παϊδάκια κοτόπουλο μαζί με λίγη μουστάρδα.