Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για Μακαρόνια με Λουκάνικο Κοτόπουλου και Μπρόκολο! Χρησιμοποιώ χωριάτικο λουκάνικο φτιαγμένο από νόστιμα ορεινά κοτόπουλα Πίνδος, χωρίς γλουτένη που ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη και αυθεντική γεύση του. Αυτά τα μακαρόνια με λουκάνικο από κοτόπουλο και μπρόκολο είναι μία πολύ γρήγορη και νόστιμη συνταγή, με ξεχωριστά αρώματα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Συνταγή για Μακαρόνια με Λουκάνικο Κοτόπουλου και Μπρόκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
500 γρ φαρφάλες ή άλλα ζυμαρικά
250 γρ χωριάτικο λουκάνικο Πίνδος από φρέσκο κοτόπουλο
200 γρ μπρόκολο
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ βούτυρο
90 γρ τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο νερό.
Μόλις το νερό πάρει βράση, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού που αναγράφονται στη συσκευασία.
Κόβουμε το μπρόκολο με μικρά φουντάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια 4 λεπτά πριν τον χρόνο που χρειάζονται.
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε τη σκελίδα του σκόρδου.
Προσθέτουμε στο ζεστό τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου Πίνδος σε ροδέλες, το προσθέτουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ροδίζουμε το λουκάνικο για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και κρατάμε 150 ml από το νερό που έβρασαν.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι με τα λουκάνικα, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα 150ml νερό και ανακατεύουμε καλά. Αν το τηγάνι δεν είναι πολύ μεγάλο χρησιμοποιούμε μία μεγάλη κατσαρόλα αντί για το τηγάνι και ανακατεύουμε εκεί τα μακαρόνια με το λουκάνικο και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τα Μακαρόνια με Λουκάνικο Κοτόπουλου και από πάνω προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα. Το λεμόνι δίνει μία φρεσκάδα σε αυτή τη συνταγή και το συστήνω ανεπιφύλακτα!