Τα leftovers, δηλαδή οι συνταγές με ό,τι περισσεύει από τις γιορτές είναι πολλές και μία αγαπημένη δική μου συνταγή για τη γαλοπούλα που περίσσεψε τα Χριστούγεννα είναι αυτή με Μακαρόνια με Γαλοπούλα και Gorgonzola.
Συνταγή για Μακαρόνια με Γαλοπούλα και Gorgonzola
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
150 γρ gorgonzola
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ στήθος γαλοπούλας ψητό
500 γρ ζυμαρικά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Παράλληλα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα τη γαλοπούλα και τη γκοργκοντζόλα.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και προχωράμε με τη σάλτσα.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη γκοργκοντζόλα. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η γκοργκοντζόλα και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη γαλοπούλα.
Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία και σερβίρουμε αμέσως.
Σε κάθε μερίδα από μακαρόνια με γκοργκοντζόλα και γαλοπούλα προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινοπρασσο και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.