Αυτή η συνταγή για Σπαγγέτι με Αχιβάδες (spaghetti alle vongole) είναι πολλή απλή και αν τη δοκιμάσετε θα την κάνετε ξανά και ξανά!
Όταν ταξιδέψετε στην Ιταλία αξίζει να δοκιμάσετε την αυθεντική συνταγή spaghetti alle vongole σε κάποια τρατορία μαζί με ένα τοπικό λευκό κρασί και καλή παρέα.
Συνταγή για Σπαγγέτι με Αχιβάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ αχιβάδες
400 γρ σπαγγέτι ή σπαγγετόνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ βούτυρο
150 ml λευκό κρασί
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με αλάτι για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Μόλις το νερό είναι έτοιμο βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του παραγωγού που υπάρχουν πάνω στη συσκευασία τους.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και κόβουμε την πιπεριά τσίλι σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου το σκόρδο με την καυτερή πιπεριά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τις αχιβάδες, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες. Όσες δεν ανοίξουν τις πετάμε.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και με μία τσιμπίδα τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα που βράζουν και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα από τα σπαγγέτι με αχιβάδες.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα σπαγγέτι με αχιβάδες μαζί με ένα δροσερό λευκό κρασί. Μπορούμε να τα σερβίρουμε απευθείας με το τηγάνι ή να τα σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.