Αυτή τη συνταγή για κρέμα λευκής σοκολάτας με φιστίκι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας!
Η γεύση φιστίκι είναι μία από τις αγαπημένες μου από τη νέα σειρά των 100% φυτικών ροφημάτων ΔΕΛΤΑ. Παράγεται από Ελληνικά κελυφωτά φιστίκια και είναι κατάλληλο για όλες τις στιγμές της ημέρας.
Συνταγή για Κρέμα Λευκής Σοκολάτας με Φιστίκι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
200 γρ λευκή σοκολάτα
600 ml φυτικό ρόφημα φιστίκι ΔΕΛΤΑ
30 γρ κορν φλάουρ
250 γρ μπισκότα τύπου digestive
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ φιστίκια ωμά, ανάλατα
Λίγα σμέουρα (ράσμπερι)
Επιπλέον φιστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεκινάμε με τη βάση του γλυκού με τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα φιστίκια μαζί με τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε πάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 500 ml από το ρόφημα φιστικιού.
Διαλύουμε στα υπόλοιπα 100 ml το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα φιστικιού.
Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στην κρέμα, εκτός εστίας.
Ανακατεύουμε τη κρέμα λευκής σοκολάτας μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή.
Χωρίζουμε το μείγμα από τα μπισκότα σε ποτήρια και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας.
Τοποθετούμε τα γλυκά στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
Γαρνίρουμε κάθε γλυκό με τριμμένο φιστίκι και λίγα ράσμπερι, που θα ισορροπήσουν με την οξύτητα τους τη γλύκα από τη λευκή σοκολάτα.
Εναλλακτικά στρώνουμε μία βάση με το μείγμα από τα μπισκότα σε μικρά φορμάκια τάρτας και γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα λευκής σοκολάτας και διακοσμούμε με φιστίκι και raspberries.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!