Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αρωματικό γιαούρτι θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα γιατί είναι μια πολύ εύκολη, θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή, με λίγες θερμίδες.
Με τη βοήθεια μιας κορυφαίας ψησταριάς αερίου, όπως η σειρά Baron της Broil King, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τα πιο απλά υλικά σε κάτι πολύ λαχταριστό και γευστικό.
Τέρμα πια τα βαρετά βραστά λαχανικά και το στεγνό στήθος κοτόπουλου! Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά ψητά, διατηρώντας όλη τη γεύση και την θρεπτική τους αξία και το κοτόπουλο πιο ζουμερό από ποτέ!
Συνταγή για Κοτόπουλο στη Σχάρα με Ψητά Λαχανικά και Αρωματικό Γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
2 στήθη κοτόπουλου
1/2 κτγ καπνιστή πάπρικα
1/2 κτγ λιωμένο σκόρδο
1/2 κτγ κουρκουμά σε σκόνη (turmeric)
2 κτγ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τα ψητά λαχανικά:
4 μικρά βιολογικά καρότα
4-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κτγ μουστάρδα
2 κτς χυμό λάιμ ή λεμόνι
4 κτς ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για το αρωματικό γιαούρτι:
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 χούφτα σχοινόπρασσο
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κτς ελαιόλαδο
2 κτς λάιμ ή λεμόνι
1 χούφτα κόλιανδρο
Λίγη καυτερή πιπεριά κέρατο για την αψάδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε το bbq στο μέγιστο για 10’ με κλειστό το καπάκι, μέχρι να φτάσει στους 300 °C ή παραπάνω.
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και κόβουμε τα καρότα στη μέση κατά μήκος τους.
Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό από το λάιμ, τη μουστάρδα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε στη μπασίνα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά για να λαδωθούν καλά.
Αρχικά προσθέτουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου τα καρότα, με το εσωτερικό μέρος τους προς τα κάτω και τα ψήνουμε συνολικά για 14-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά.
Παράλληλα λαδώνουμε τα κοτόπουλα και προσθέτουμε στις δυο πλευρές τους το μείγμα από τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, την καπνιστή πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στη σχάρα το κοτόπουλο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να φτάσει στους 80 °C στο εσωτερικό του.
Στο τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ψήνουμε και αυτά για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο καπνιστό άρωμα, αλλά να παραμείνουν παράλληλα ζουμερά και γλυκά στο εσωτερικό τους.
Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και το κοτόπουλο ετοιμάζουμε το αρωματικό γιαούρτι.
Σε ένα μικρό πολυκόφτη multi ή μπλέντερ βάζουμε το σχοινόπρασσο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία κρέμα.
Απολαμβάνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα με ψητά λαχανικά και αρωματικό γιαούρτι και ταξιδεύουμε με τα αρώματα του! Επιπλέον μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου και επιπλέον χυμό από λάιμ.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!