Αυτή η συνταγή για Καραμελωμένο Κοτόπουλο με Ανανά και Μάνγκο είναι απλά εντυπωσιακή! Το γευστικό της αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξεχωριστό και η γεύση από τα φρούτα ισορροπεί τέλεια με το λεμόνι και το αλάτι.
Συνταγή για Καραμελωμένο Κοτόπουλο με Ανανά και Μάνγκο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 2-4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το κοτόπουλο
4 μονά στήθη κοτόπουλου
2 μεγάλες κουταλιές μέλι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
Υλικά για τα καραμελωμένα φρούτα
500 γρ φρέσκο ανανά
1 μεγάλο και ώριμο μάνγκο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μέλι, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι, μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και τα ψήνουμε κοντά στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά (σύνολο 10 λεπτά), μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το μέλι. Στην αρχή θα εμφανιστούν αρκετές φουσκάλες. Χαμηλώνουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία και επαναφέρουμε το τηγάνι για άλλα 10 λεπτά, γυρνώντας σταδιακά τα φιλέτα. Κρατάμε τα φιλέτα ζεστά μέσα στη σάλτσα μέχρι το σερβίρισμα.
Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία τον ανανά και το μάνγκο κομμένα σε κύβους, μέχρι να πάρουν χρώμα. Από πάνω προσθέτουμε το 1/2 κουταλάκι από το αλάτι.
Tip: αφήστε τα 4 λεπτά από κάθε τους πλευρά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, μαζί με τον ζεστό ανανά και το μάνγκο και από πάνω περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.