Η συνταγή για Φιλέτο Τόνου Τατάκι είναι πραγματικά πολύ εύκολη και μπορείτε να την ετοιμάσετε και εσείς στο σπίτι σας σε λίγα μόνο λεπτά. Η γεύση του Τόνου Τατάκι είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη με αρώματα από την Ιαπωνία.
Συνταγή για Φιλέτο Τόνου Τατάκι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά Συνταγής
Υλικά για το φιλέτο τόνου τατάκι
300 γρ φιλέτο τόνου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. σάλτσα τατάκι
Υλικά για την σάλτσα τατάκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1/2 κ.γ. λιωμένο τζίντζερ
2 κ.γ. σησαμέλαιο από καβουρδισμένο σησάμι
1 κ.γ. σουσάμι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. Γιαπωνέζικο ξύδι ρυζιού
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη σόγια, τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ με το ξύδι ρυζιού και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν.
Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα για τον τόνο τατάκι αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το σουσάμι, το λιωμένο τζίντζερ και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.
Προχωράμε με την παρασκευή του φιλέτου τόνου.
Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε 2-3 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγάλα και τετράγωνα μπαστούνια.
Αλείφουμε το κάθε φιλέτο τόνου με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε όλες τις πλευρές του.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε το φιλέτο τόνου τατάκι για 12-15 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Χρειάζεται προσοχή να μην ψηθεί παραπάνω καθώς στο εσωτερικό του το φιλέτο τόνου πρέπει να είναι ωμό.
Αφαιρούμε τον τόνο από το τηγάνι και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά σε ένα πιάτο.
Κόβουμε το κάθε φιλέτο τόνου σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε τα κομμάτια με λίγη σάλτσα και σερβίρουμε το Φιλέτο Τόνου Τατάκι με την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα μικρό μπολάκι.