To Φιλέτο Πάπιας με Σάλτσα Raspberries είναι η απόλυτη εορταστική συνταγή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της και θα αισθανθείτε ότι τρώτε σε ένα καλό εστιατόριο.
Χρειάζεται προσοχή όμως να μην στεγνώσει και στην παρακάτω συνταγή θα δείτε το μυστικό για το πιο καλοψημμένο και ζουμερό φιλέτο πάπιας.
Συνταγή για Φιλέτο Πάπιας με Σάλτσα Raspberries
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 1
Υλικά Συνταγής
1 φιλέτο πάπιας με δέρμα
125 γρ φρέσκα raspberries
1 μεσαίο πορτοκάλι
1 κτγ κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το φιλέτο της πάπιας.
Το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το δέρμα της σε μικρά τετράφωνα.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε ένα απαλό μασάζ στο φιλέτο.
Τοποθετούμε το φιλέτο της πάπιας σε ένα κρύο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω και μετά θερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ψήνουμε την πάπια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα.
Γυρνάμε το φιλέτο πάπιας από την άλλη πλευρά και αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία.
Αφήνουμε την πάπια μέσα στο τηγάνι για 15 λεπτά για να σιγομαγειρευτεί και να ξεκουραστεί παράλληλα.
Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι με μία πρέζα αλάτι.
Κρατάμε στην άκρη 3-4 raspberries για το σερβίρισμα και τα υπόλοιπα τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
Χτυπάμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ και περιμένουμε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.
Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με 2 κτγ νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα από τα raspberries.
Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει η σάλτσα και την αφαιρούμε από την εστία.
Κόβουμε το φιλέτο της πάπιας σε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε το φιλέτο πάπιας με σάλτσα rasberries μαζί με λίγα φρέσκα raspberries.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!