Αν σας έχει περισσέψει ψητό αρνί από το Πάσχα, μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια. Η νοστιμιά αυτού του πιάτου είναι μοναδική γιατί το κρέας έχει τα αρώματα του από την σούβλα και αυτό το κάνει μοναδικό. Εμείς κάθε Πάσχα περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να απολαύσουμε το αρνάκι που περίσσεψε με μακαρόνια.
Η συνταγή αυτή για leftover ψητό μπορεί να γίνει άνετα με οποιοδήποτε ψητό έχουμε, όπως χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα.
Συνταγή για Αρνάκι Κοκκινιστό με Μακαρόνια
Yλικά Συνταγής
αρνί σούβλας που περίσσεψε
250 ml ντομάτα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
χοντρά μακαρόνια
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το αρνί σε κομμάτια, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ρίγανη.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό αρνάκι με τα μακαρόνια, πασπαλίζοντας λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.