Η συνταγή για Cheesecake με Σύκα και Μέλι είναι τόσο απλή που μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα απλά βήματα. Αυτή είναι η συνταγή για το πιο γρήγορο τσιζκέικ που ψάχνατε και αρκεί να αντικαταστήσετε το σύκο με το φρούτο της επιλογής σας!
Συνταγή για Cheesecake με Σύκα και Μέλι
Υλικά Συνταγής
4 φρέσκα και ώριμα σύκα
3 μπισκότα τύπου digestive
10 γρ. βούτυρο
240 γρ. μαλακό τυρί mascarpone ή άλλο τυρί κρέμα
60 γρ. λευκή ζάχαρη
2 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι
2 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Ξεκινάμε με τη βάση για το Cheesecake με Σύκα και Μέλι. Αρχικά χτυπάμε καλά σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα τύπου digestive μαζί με το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.
- Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά μας, χωρίζουμε το μίγμα στη μέση και το βάζουμε σε δύο χαμηλά ποτήρια ή ποτήρια για μαρτίνι που θα σερβίρουμε το γλυκό μας.
- Στη συνέχεία χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα και κυρίως να έχει διαλυθεί όλη η ζάχαρη και να μην την εντοπίζουμε στην κρέμα τυριού.
- Μοιράζουμε την κρέμα τυριού στα δύο ποτήρια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
- Πριν σερβίρουμε το cheesecake, προσθέτουμε σε κάθε ένα από πάνω τα σύκα κομμένα σε κομμάτια και 1 κ.γ. μέλι.
- Αν αγαπάτε και εσείς τα σύκα, δείτε εδώ τη συνταγή για Focaccia με σύκα!