Η συνταγή αυτή για Ζυμαρικά με Αντζούγια είναι μία πολύ εύκολη και νόστιμη λύση για όλες τις ώρες. Τα ψητά ντοματίνια, μαζί με τη κάπαρη, ισορροπούν αρμονικά και συνθέτουν αυτή την απολαυστική συνταγή με αντζούγιες.
Συνταγή για Ζυμαρικά με Αντζούγια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
500 γρ ζυμαρικά τις επιλογής σας
15-20 ντοματίνια
15 φιλέτα αντζούγιας
2 κουταλιές κάπαρη
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση όλα τα ντοματίνια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και από πάνω τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Tip: εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου
Παράλληλα προχωράμε με την προετοιμασία των ζυμαρικών με την αντζούγια.
Ξεπλένουμε καλά τη κάπαρη κάτω από τρεχούμενο νερό και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις αντζούγιες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τη κάπαρη μαζί με τη ψιλοκομμένη αντζούγια, ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την τριμμένη φρυγανιά.
Στο τέλος βάζουμε και τα ψημένα ντοματίνια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τις αντζούγιες μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.